duminică, 9 iulie 2017

Rapita la 12 ani - Sabine Dardenne


Sabine Dardenne avea 12 ani cand a fost rapita, in timp ce se indrepta, pe bicicleta, spre scoala. Ea a fost gasita si eliberata din mainile pedofilului belgian Marc Dutroux, dupa 80 de zile de captivitate. Impreuna cu ea a fost gasita inca o supravietuitoare, in timp ce alte patru cadavre erau ingropate in curtea casei lui Dutroux.
Dupa opt ani de la tragicele evenimente care au ingrozit opinia publica belgiana si mondiala, Sabinne scrie aceasta carte-document a calvarului de violuri repetate si spaime, mai ales dupa spusele ei, "pentru ca nici un alt judecator sa nu mai hotarasca eliberarea inainte de termen a unui pedofil, fara a lua alte masuri de precautie"(Dutroux fusese condamnat, in anii '80, la 13 ani de la inchisoare pentru violuri repetate si eliberat pentru buna purtare in 1989)
In urma unuia dintre cele mai mediatizate procese din Belgia, Marc Dutroux a fost condamnat din nou, de data asta la detentie pe viata. Raman in urma lui patru fetite decedate si doua supravietuitoare, ce nu vor uita insa, toata viata, cosmarul acelor zile.
Ramane si aceasta carte un document exceptional, in numele tuturor victimelor, menita sa puna capat fascinatiei pe care, din pacate, o exercita inca monstrii.

10 lei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu